Na pánvi si rozehřejete kokosový olej s čerstvými nebo mraženými (rozmraženými) jahodami a rozdrcenými lyo jahodami. Provaříme do změknutí.
Směs necháme vychladnout a pak v dostatečně velké míse rozmixujeme do hladka. Mezitím si v misce smícháme kokosovou vodu COCO a pomerančový džus nebo šťávu. Na to nasypeme želatinu a necháme nasáknout.
Do rozmixovaných jahod vlijeme směs se želatinou a mixujeme na nízký stupeň do jemné konzistence. Na konec mixování přidáme probiotika. Rozmixovanou směs na gumídky vrátíme do pánve a necháme ohřát na nízký stupeň. Směs se nesmí vařit! Ohřátím získáte čas na připravení forem a směs vám hned nezačne tuhnout.
Pokud nemáte silikonovou formu na gumídky, můžete směs nalít třeba do formy na banánový chlebíček vyložené pečícím papírem, a po ztuhnutí nakrájet na bonbónky.
Autorkou receptu je Dr. Alyssa Schrank